Aankomst Monte de Gozo-Santiago

Aankomst Monte de Gozo-Santiago

dinsdag 20 juli 2010

Rit 3: Troyes - Vézelay: 125 km

Etappe 3: Dinsdag 20 juli : Troyes - Vézelay.
125 km en 1.275 hoogtmeters.  Totale afstand: 510 km .
Het parcours loopt van Troyes door de Champagne streek en door het "Parque National Régional de Morvan" om aan te komen in het bedevaartsoord Vézelay in de regio Bourgogne.
We rijden door wijnstreken waar de wijnvelden afgewisseld worden met zonnebloemvelden. De bekendste en beroemde wijn die er verbouwd wordt is de Chablis, genoemd naar het gelijknamige dorpje.
Deze rit is verlopen onder tropische omstandigheden.  Temperaturen boven de 35 graden maakten deze rit heel zwaar.
Lunchen aan de boorden van het Canal de Bourgogne.
Het parcours is heuvelachtiger dan de vorige etappe, maar de hoogteverschillen zijn beperkt. Vézelay is een van de officiële startplaatsen van de Camino waar nog een stempelboekje kan verkregen woorden. Het dorpje Vézelay ligt in het departement Yonne, in de regio Bourgogne.
Lunchen aan het Canal de Bourgogne.
De monniken hadden vroeger van die leuke ideeën om hun kloosters en kerken boven op een heuvel te bouwen. Kwestie van ongewenste blikken buiten te houden. De basiliek ligt op 304 m boven zeeniveau en het is nog een lastige klim om tot daar te geraken.
Door de korte etappe van vandaag zijn we in de vroege namiddag aangekomen. Bij de aankomst in Vézelay werden we getrakteerd op een kaas en wijntafel.
Het logement was voorzien in het hotel Compostelle. Er waren te weinig kamers beschikbaar voor onze groep. We kregen een kamer in een naburig hotel. s' Avonds was er een diner in een leuk restaurant met specialiteiten uit de streek.
De hotels in Vézelay zijn niet voorzien op groepen idioten met de fiets. We dienden onze fietsen maar in de tuin in openlucht te parkeren.
St Jacobssymbool ingewerkt in de straatstenen.
Route Troyes - Vézelay - 125 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten