Aankomst Monte de Gozo-Santiago

Aankomst Monte de Gozo-Santiago

dinsdag 3 augustus 2010

Santiago - Schoten

Maandag 2 augustus 2010: terugkeer naar huis - Schoten

Deze 16de dag stond in het teken van onze terugkeer naar huis. Het inladen van de fietsen in de vrachtwagens begon vanaf 07.30 h.  Het ontbijten vanaf 08.00 h. De vrachtwagens met de fietsen en een gedeelte van de bagage vertrok dan op de lange terugweg naar Leuven.

Wij hadden hierna nog de gelegenheid om naar de stad te trekken. Vermits het hotel buiten de stad gelegen is konden we met bus nr. 6 van "De Lijn" tegen 0,90 € naar het stadscentrum. 

Hier kon je naar hartenlust:
  • de mis bijwonen,
  • de biecht spreken,
  • souvenirs kopen,
  • in de talloze restaurants, cafeetjes en terrassen eten en vooral drinken.

Op het plein voor de kathedraal.
Dagelijks is er een pelgrimsmis. Stiekem hopen we dat de priesters de botafumeiro, het gigantische wierookvat, met grote halen voor het altaar zullen doen zwaaien. Het is dé attractie van deze kathedraal. Maar behalve op zondagen en speciale gelegenheden gebeurt het alleen als een milde weldoener ervoor wil betalen. Ook de zonen van de Heer hebben een neus voor zaken.
Afhalen van het Compostela
Compostela
Nabij de kathedraal is er het bureau voor het afhalen van je Compostela = getuigschrift dat je de Camino voltooid hebt op voorlegging van je stempelboekje en het succesvol afleggen van een examen over je motieven.
Om 15.30h. weren we dan met taxi's afgehaald aan het hotel om naar de luchthaven Labacolla van Santiago gebracht te worden voor de vlucht om 18.00 h. van 1 uur naar Madrid. De luchthaven ligt op ongeveer 10 km buiten Santiago. In Madrid werd er een vertraging van 2 uur aangekondigd. Rond 24.00 zijn we dan met 2 uur vertraging aangekomen in Brussel.
5 cameraploegen stonden aan de uitgang opgesteld.  Ontgoocheling want wij dachten dat het voor ons was.  Het was echter voor 2 jonge kerels van in de 20 die ergens 400 m gelopen hebben.  Voor ons, die 2.325 km gefietst hebben, was er minder belangstelling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten