Aankomst Monte de Gozo-Santiago

Aankomst Monte de Gozo-Santiago

donderdag 29 juli 2010

Castrojerez - Leon: 155 km

Etappe 12: Donderdag 29 juli: Castrojerez - Leon
Afstand 155 km. Totale afstand: 1.990 km.

Vandaag vertrokken we om 09.15. De wind stond gunstig, oostenwind zodat we als een pijl ervandoor fietsten.
Laden van de bagage om 09.00 hr.
Gans de dag reden we op de hoogvlakte van de Mesata op een hoogte van 800 meter. Dit maakte dat de temperatuur iets minder was, maar toch nog opliep tot 38 graden. De Meseta is een ruige hoogvlakte tussen Burgos en Léon, waar gras en stenen afwisselen met eindeloze graanvelden.
Paaltjes markeren de Camino voor de stappers, en ook de fietsers zonder GPS.
Door de krachtige rugwind werden en snelheden gehaald tussen de 35 en 40 km/h.
We doorkruisten 3 provincies: Burgos, Palencia en Leon. Onderweg stapten er honderden pelgrims te voet de Camino af. Ook vele fietsers op de lange rechte en eenzame wegen. Uitgestrekte vlakten met praktisch geen bebouwing.  Sahagun was een welkome stop en een fris pintje op de Placa Mayor kom ons wel verleiden. De naam is een samenvoeging van de Heilige San Fagún uit de Romeinse tijd.
Centrale plein te Sahagun.
Sahagun.
Om 17.00 uur werd dan Leon bereikt. Leon is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de autonome regio Castilië en Leon. Hier is een prachtige kathedraal en een prachtig plein: het San Marcos plein waar er een parador gelegen is.
Hotel te Leon.
We logeren in het hotel Quindos dat aan een grote boulevard in de stad uitstekend gelegen is om eventjes de stad te bezoeken. Op zeer korte afstand is het grote San Marcos gelegen. De  receptie werd gehouden rond 20.20 voor het San Marcos paleis, gevolgd door het avondeten om 21.00.
Kathedraal van Leon bij nacht.

Paleis van San Marcos, nu een Parador hotel.
We logeren in de stad in het hotel Quindos. 
Route Castrojeriz - Leon  180 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten